×
„Росатом“ ще въведе в експлоатация иновативна Li-Ion тягова батерия, доставен от „Индустриални батерии“ ЕООД
rosatom

„Росатом“ ще въведе в експлоатация иновативна Li-Ion тягова батерия, доставен от „Индустриални батерии“ ЕООД

30.11.2020

Произведената тягова батерия с капацитет 1000Ah и напрежение 80V е готова за транспортиране и ще се използва за задвижване на специализирана складова машина. Тя е резултат от експертна разработка на база подадено от руската фирма задание и се отличава с иновативната си технология. За изграждането на батерията са използвани литиево-йонни клетки, което е сравнително нов подход при производството на подобни продукти. Предимството на литиево-йонната технология се изразява в по-бързото зареждане и увеличения брой работни цикли на батериите.

rosatom

Батерията е окомплектована с подходящо зарядно устройство и включва модерна система за управление. Последната позволява постоянен контрол на процеса на разряд и заряд, както и отдалечен мониторинг на параметрите на батерията. Така специалистите на „Индустриални батерии“ ЕООД имат възможност в реално време да следят състоянието на батерията по време на нейния 36-месечен гаранционен срок.

Поръчката от „Росатом“ е възложена на „Индустриални батерии“ ЕООД след спечелването на търг за доставка на нужната батерия. За изпълнението на проекта българската фирма разчита на ексклузивното си партньорството със словенската “TAB“, която е един от световните лидери в доставката на тягови батерии.

rosatom

 Назад към "Полезно"